Cégcsoport

„Hulladékból értéket” – egy teljes körűen integrált vállalat

A hullámpapír termékeket gyártó „Packaging” divízió egy vertikálisan integrált cégcsoport, a Prinzhorn csoport része, mely 1990 óta van jelen Magyarországon – fontos hulladékgyűjtőként (Duparec Kft.), a legjelentősebb magyarországi hulladékgyűjtő és papírgyártó létesítménnyel (Hamburger Hungária Kft.) és a hullámpapírlemez alapú csomagolási megoldások legnagyobb gyártójaként (Dunapack Kft.) - melyek együttesen lehetővé teszik a teljes körűen integrált értékláncban történő termelést.

A Prinzhorn Csoport valamennyi termelőüzemében jelentős beruházásokat végez ökológiai lábnyomának csökkentésére, és magas környezetvédelmi sztenderdjeinek továbbfejlesztésére. Az energiahatékonyság terén végzett beruházások, és a csoport által a megújuló energiaforrások alkalmazására irányuló törekvés célja a fenntartható termelés biztosítása és az üzemek önellátó képességének fokozása.

Innovatív üzleti partner

A csoport alapvető erősségei a következetes, ügyfélorientált hozzáállás, a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokra és termékminőségre irányuló fókusz.

A Prinzhorn Csoport és annak magyar vállalatai kifejezetten ügyfeleikkel összhangban fejlesztik a vállalatot és annak termékeit – egyrészt földrajzi értelemben, mint pl. a közép-kelet-európai régió országaiban zajló folyamatos terjeszkedéssel, másrészt új megoldások kifejlesztésével a papír- és csomagolóanyag-gyártás terén.

Az osztrák magántulajdonban lévő vállalatcsoport jelenleg közel 5500 főt foglalkoztat és éves szinten kb. 1,2 milliárd eurós forgalmat bonyolít. A hullámpapírlemezből készült csomagolásokat gyártó Dunapack Packaging divízió 10 ország 15 gyárában áll megrendelői rendelkezésére.

Multinacionális vevőink teljes európai hullámpapír-termék igényének lefedése érdekében alapító tagjai vagyunk az Alliabox szervezetnek, mely magántulajdonban lévő európai hullámpapír-termék gyárakat fog össze közös ajánlatadás, tenderrészvétel és kiszolgálás céljából.